Informatie website

De grote vraag voor veel consumenten is waar ze hun telefoons moeten repareren, Apple, via de Apple Stores of lokale reparatiewerkplaatsen, van de kiosk in een winkelcentrum tot het winkelcentrum in de buurt.

Eigenaren van een iPhone XS Max, het nieuwste model, hebben niet veel keus. detelefoonreparatiewinkel.nl en de meeste onafhankelijke winkels repareren het niet vanwege de groothandelskosten van het glas. Apple brengt € 329 in rekening voor reparaties op de Max, tenzij je Apple Care hebt, het garantieprogramma van Apple, dat € 200 kost voor een garantie van twee jaar, plus € 29 aftrekbaar om het scherm te repareren.

Winkeliers die we hebben gesproken, zoals Dexter, zeggen dat het betalen van een verzekering geld in de afvoer gooit. “Het is niet kosteneffectief om Apple Care te krijgen”, zegt Rob Link, een in Virginia gevestigde blogger en voormalig reparatieprofessional. “Het is altijd goedkoper om de reparatie te krijgen.”

Consumentenrapporten waren bij het bekijken van het probleem neutraal. “als je onhandige vingers hebt of gewoon pech hebt, is dekking van AppleCare + waarschijnlijk een betere deal voor jou dan voor anderen.”

Probeer echter wat elementaire wiskunde. Apple Care voor de iPhone 8, een model uit 2017, kost € 129 en een reparatie € 149 zonder de verzekering of $ 29, dus de Apple Care-rekening zou € 158 zijn. De gemiddelde winkels vragen € 86 om de iPhone 8 te repareren.

Grotere, nieuwere modellen zijn een ander verhaal. Apple brengt € 329 in rekening voor de Max, € 279 voor de XS en X en € 199 voor de XR. Consumenten kunnen ook niet zomaar langskomen in de winkel, hun telefoon achterlaten en terugkomen wanneer ze klaar zijn. Ze moeten een afspraak maken in de Apple-app en hopen dat ze gratis zijn wanneer de “Genius” hen kan zien. detelefoonreparatiewinke.nl kan je het goedkoopste en het snelst gebeuren via detelefoonreparatiewinkel.nl . Het bedrijf repareert telefoons in Breda en omstreken.

“Ik heb zoveel schermen gekraakt”, zegt Chris MacAskill, die het Cake online forum in Mountain View, Californië runt. “Als je actief bent, is het zo gemakkelijk om te doen. Ik kan mezelf er gewoon niet toe brengen om een ​​afspraak te maken in de Apple Store, de drukte bestrijden en ze me laten vertellen waarom mijn reparatie niet onder AppleCare valt en het zal kost een fortuin. Tweemaal gebeten … “

En voor de goede orde, Apple senior vice-president Phil Schiller zei bij de introductie van de nieuwste iPhone-modellen, de XS en XS Max in september 2018, dat de telefoons ‘het duurzaamste glas ooit in een smartphone’ hadden. Apple weigerde commentaar te geven op dit artikel.